100 Romanian Design Objects
Automobil aerodinamic
Categorie: Design Auto şi Transport
Perioadă producție: 1922 – 1924
Produs la: Germania – caroseria produsă într-un atelier din Berlin, carburatorul la firma „Arthur Haendler Co”., demaratorul produs de firma „Eisemann”
Designer: Aurel Perșu (1890 – 1977)
Aurel Perşu a urmat cursurile „Şcolii Superioare Tehnice” din Berlin-Charlottenburg și la începutul anilor ’20 studiază aplicarea formei aerodinamice a corpurilor în mişcare la automobile. În 1924 brevetează în Germania primul automobil cu formă corectă aerodinamic. A refuzat să vândă brevetul concernelor General Motors şi Ford, deoarece acestea nu şi-au luat angajamentul de producție în serie. Și-a continuat cariera în ţară, la Şcoala Politenhică, iar în 1938 devine director al fabricii de avioane I.A.R. Braşov.
Design-ul automobilului a fost inspirat de picăturile de apă, de unde şi denumirea uzuală de „Raindrop car”. Mașina putea atinge viteza de 80 km/h, remarcabilă la acea vreme, când automobilele nu depășeau 20 km/h. Partea din faţă este mai voluminoasă, găzduind habitaclul pentru pasageri, iar spre spatele se îngustează, înglobând motorul şi cutia de viteze. În 1969, Perșu a donat automobilul Muzeului Național Tehnic “Dimitrie Leonida”, după ce a parcurs cu el 120.000 de kilometri, din Germania până în România.
Mai multe informații:
playtech.ro
promotor.ro
wikipedia.org