100 Romanian Design Objects
Revista Radio România
Categorie: Design Grafic şi Publicitar
Perioadă producție: 1941 – prezent
An apariție: 1942
Produs la: Societatea Română de Radiodifuziune
Radiofonia românească a debutat în 1908 prin instalarea unui post de radiotelegrafie la Constanța, aparținând Serviciului Maritim Român. În anul următor marina militară a instalat trei posturi la Călărași, Giurgiu și Cernavodă. În 1912, din pricina întreruperii totale a legăturilor telefonice și telegrafice prin fir, România a fost în pericol de a nu comunica cu aliații săi.
La 1 noiembrie 1928 a fost lansat în eter primul semnal radiofonic, urmat de prima emisiune radio oficială, care a debutat prin cuvântul marelui fizician român Dragomir Hurmuzescu.
În 1941, pe data de 5 ianuarie, în cadrul Societății Române de Radiodifuziune apare revista “Radio România”. A fost o revista în stilul programelor radio TV de mai târziu. Conținea programe amănunțite şi noutăți din vremea respectivă, anecdote, glume, detalii tehnice, mici scenarii etc. Agenția de presă RADOR A luat ființă în anul 1990. Redacția RADOR monitorizează informații apărute în limba română și în 15 limbi străine: din audiovizual – 57 de posturi de radio și de televiziune, precum și din presa scrisă – 150 de ziare, agenții de presă de pe toate continentele.
Foto: Cristian Vasile