100 Romanian Design Objects
Colecția „Twig”
Categorie: Mobilier și corpuri de iluminat
Perioadă/an producție: 2012
Produs la: 201 Design Studio
Designer: Mira Ene & Codrin Stănciulescu
Alte Modele: Colecția Twig este variată și versatilă, datorită gamei largi de finisaje care permit crearea de combinații interesante
Materiale: lemn stratificat de fag
Obiectele create de 201 Design Studio se bazează pe funcționalitate și folosirea responsabilă și inedită a materialelor. Interacțiunea utilizatorului cu obiectul de design reprezintă componenta ce determină tot procesul de creare al unui produs. Colaborările, expozițiile și competițiile de design i-au ajutat să câștige atât experiență cât și premii recunoscute la nivel internațional pentru unele dintre produsele pe care le-au dezvoltat.
Twig sunt printre primele produse dezvoltate de 201 Design Studio. Numele colecției se referă la forma vegetală a picioarelor, elemente ce replică rădăcinile și tulpina unui copac ce are coroana de copac transformată în zona pe care te așezi. Asimetria este o caracteristică cheie a acestor obiecte, fiind generată de diferitele înălțimi în care picioarele iau o buclă pentru a schimba direcția și apoi revin. Această asimetrie oferă o estetică interesantă, iar în cazul scaunului de bar servește ca suport pentru picioare.
Mai multe informații: scos din producție
Obiect selecționat de: Dizainăr
Foto: Dizainăr