100 Romanian Design Objects
Lampa “/” (Slash)
Categorie: Mobilier şi corpuri de iluminat
Perioadă/an producție: 2014
Produs la: Ubikubi
Designer: Dragoș Motica
Alte Modele: beton în culorile alb, roșu, albastru, gri, galben
Materiale: beton, placaj de fag, plută
Materialele utilizate au fost inspirate de instalațiile industriale, de șantierele de construcții: beton, sârmă de armare, frânghie de alpinism, bobină pentru fire de înaltă tensiune.
Dragoș Motica a fondat Dragoș Motica Studio în 2008 și apoi UBIKUBI în 2018, alături de Robert Savu. Ubikubi s-a articulat într-un brand validat pe piața internațională, având drept promotori inițiali lampa „/” și seria de scaune Marco. Toate obiectele Ubikubi sunt desenate și testate in-house și dezvoltate folosind materiale sustenabile și tehnologie proprie.
Slash e un corp de iluminat versatil, al cărui farmec se bazează pe relația personală cu utilizatorul. Odată cu lampa, acesta primește un kit care îl invită să intervină, în funcție de aspectul și lumina dorite, asupra abajurului din beton. Este o piesă potrivită pentru interior, la fel de remarcabilă în spații publice și domestice, care folosește materiale inspirate de scenarii industriale: beton, sârmă de armare, frânghie de alpinism, mosor pentru firele de înaltă tensiune. Designerul Dragoș Motica a fost recompensat cu Golden A’ Design Award pentru acest obiect.
Mai multe informații:
dizainar.ro
Obiect selecționat de: Dizainăr
Foto: Ubikubi